Om er zeker van te zijn dat wij (de makers van de Urby CityTour) en jij (de gebruiker) precies weten wat we van elkaar kunnen verwachten, hebben wij hier opgeschreven op welke voorwaarden wij Urby CityTour aanbieden. Wanneer je de Urby CityTour app downloadt, ga je akkoord met deze voorwaarden. We raden je aan deze gebruiksvoorwaarden en onze Privacy Statement te lezen voordat je met Urby op pad gaat.

Urby CityTour is een handelsnaam van Studio Ruis (www.studio-ruis.nl, KvK nr. 56626843).

Versie: juni 2015

Wat is Urby CityTour?
Urby CityTour is een app die kinderen (en hun ouders) mee naar buiten neemt om hun eigen of een andere stad te ontdekken. Urby CityTour daagt ze onderweg uit met leuke, leerzame vragen en actieve opdrachten. De Urby CityTour app en bijbehorende website (‘app’) zijn bedoeld om door jou en je kind(eren) te worden gebruikt in jullie vrije tijd. De app dient te allen tijde te worden gebruikt voor niet-commerciële doeleinden.

Voor wie is Urby CityTour?
Urby CityTour is gemaakt voor ouders en hun kinderen. De ouder of voogd downloadt de Urby CityTour app en registreert zich. Daarna maakt hij samen met het kind een team aan. Het is kinderen onder de 18 jaar niet toegestaan alleen de Urby app te downloaden en/of met de Urby app op pad te gaan. Laat kinderen ook enkel onder begeleiding de app bekijken en gebruiken.

Intellectueel eigendom
De app, alle illustraties, foto’s, logo’s, geluiden, filmpjes, teksten en andere elementen die je in de app en op de website ziet, zijn beschermd met intellectuele eigendomsrechten. Studio Ruis is de eigenaar van deze intellectuele eigendomsrechten of wij hebben toestemming van anderen om ze te gebruiken. Je mag niets uit de app of van de website kopiëren, vermenigvuldigen, veranderen, verkopen of weggeven tenzij wij je eerst schriftelijk toestemming geven.

Aansprakelijkheid
Wij zijn niet aansprakelijk voor ongelukken, enige schade aan je device(s) of enig andere opgelopen blessures die tijdens Urby CityTour mogelijk kunnen optreden. Het is je eigen verantwoordelijkheid om veilig door de stad van start naar eindpunt te navigeren en ervoor te zorgen dat iedereen weer veilig en zonder schade aan lichaam, telefoon of tablet thuiskomt. Ook schat je als ouder of voogd zelf in of je kind(eren) alleen of met jouw hulp de Urby acties kan uitvoeren.

Voorwaarden
Door de app te downloaden en te gebruiken, ga je ermee akkoord dat:

  • Urby CityTour te allen tijde onder begeleiding van een ouder of voogd wordt gebruikt. Wij raden kinderen onder de 18 jaar af om alleen op pad te gaan met Urby CityTour. Als je als ouder van mening bent dat jouw kind wel zelfstandig op pad kan met Urby CityTour, is dat geheel voor je eigen risico.
  • Er voldoende begeleiding mee is wanneer je met een grote groep kinderen een Urby CityTour doet (bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje in privésfeer).
  • Iedereen die meeloopt met de Urby CityTour verplicht is de lokale verkeersregels op te volgen, en gebruik te maken van de voorzieningen die er zijn om deelname in het verkeer veilig maken (zoals stoplichten, zebrapaden en voetgangerspaden). Klik hier voor de verkeersregels in Nederland.
  • Je op een veilige manier de app gebruikt. Loop bijvoorbeeld niet door wanneer je op je mobiel of tablet kijkt. De routes gaan door drukke delen van de stad, het is belangrijk dat je tijdens de tour goed oplet. Als je wilt weten hoe je verder moet lopen of een vraag moet beantwoorden, stop dan op een veilige plek, bekijk de kaart of vraag en vervolg daarna je route weer.
  • Bij het aanmaken van een account je teamnaam, score en de gelopen route opgenomen worden in de TopScores in de app. Deze TopScores is voor iedereen te bekijken. Wil je dat niet, loop dan de routes zonder in te loggen. Je behaalde score wordt dan niet bewaard. Ook kun je de score niet met anderen delen via Facebook, mail of sms. Bedenk je je halverwege of aan het einde van de route, dan heb je de mogelijkheid om alsnog een team aan te maken.
  • Je een device nodig hebt dat een internetfunctie en/of GPS Je hebt dat nodig voor het downloaden van de app en de routes, het registreren, het zien van je huidige locatie op de route, het ontvangen van push notifications wanneer je bij een vraag bent en voor het opslaan van je score. Er is een versie van de app beschikbaar voor een device zonder deze functies. Wanneer je de app downloadt, zien wij precies welke functies jouw device heeft. Er wordt dan een app geïnstalleerd met functies die door jouw device worden ondersteund.
  • Je ervoor zorgt dat je device helemaal is opgeladen. Urby CityTour verbruikt net als alle je andere apps energie. Het zou zonde zijn als je halverwege de route opeens zonder Urby zit!
  • Het gebruik van Urby CityTour volledig voor eigen rekening en risico
  • Urby CityTour ten alle tijde bedoeld is voor privégebruik. Je mag Urby CityTour alleen in met je familie of vrienden gebruiken. Urby CityTour mag niet worden gebruikt met een zakelijk doel of om er geld mee te verdienen.

Veranderingen op de route
We bieden Urby CityTour aan op de manier zoals de stad en de omgeving van de routes er op het moment van publicatie uitzag. Het kan zijn dat er wegwerkzaamheden zijn op de routes, waardoor je iets anders moet lopen. Of de gemeente heeft paaltjes, speeltoestellen en dergelijke opeens weggehaald waardoor je sommige activiteiten niet kunt uitvoeren. Wij waren hiervan niet op de hoogte ten tijde van het maken van de vragen. We zijn daarom niet aansprakelijk voor enige veranderingen in de routes of voor mogelijk ongemak dat deze wijzigingen veroorzaken. Uiteraard doen we ons best het eventuele ongemak voor te zijn en passen we de vragen of routes aan wanneer dat nodig is. Het is en blijft ten slotte Amsterdam, dus het kan ook zijn dat er fietsen e.d. in de weg staan… 😉 Probeer de route dan zo goed als het kan te volgen.
Laat het ons vooral weten wanneer er op een van de Urby routes iets is veranderd en dat daardoor de route niet gelopen kan worden zoals wij hadden uitgestippeld! Dat kan via info@urbycitytour.nl.

Privacy
Om onze dienst te leveren en de app op een prettige en leuke manier aan te kunnen bieden, verzamelt Urby CityTour bepaalde gegevens. Welke gegevens dat zijn, kun je lezen in onze Privacy Statement. Daarin staat ook waarom we de gegevens verzamelen, hoe we dit gebruiken en, het allerbelangrijkste, hoe wij je garanderen dat al jouw gegevens veilig bewaard worden en beveiligd zijn.

Misbruik
We hebben er alles aan gedaan om van Urby CityTour een veilig spel te maken voor kinderen. Ook al doen we er alles aan om te verzekeren dat gebruikers en bezoekers van de app deze gebruiksvoorwaarden navolgen, wij kunnen niet beloven dat iedereen dat zal doen. Als iemand de app op een manier gebruikt waarop de app niet gebruikt mag worden, zonder dat wij dit weten, dan zijn wij niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor wat die persoon doet, voor zover dat de wet dit toelaat.

Wijzigingen
Als er veranderingen komen in de gebruiksvoorwaarden, geven we dat aan door een nieuwe versie van deze gebruikersvoorwaarden te publiceren. Je vindt deze in de app onder ‘Instellingen’ en op onze website. Als het om belangrijke veranderingen gaat, zullen we je dat per e-mail laten weten. Kijk dus regelmatig of de voorwaarden zijn aangepast.

Feedback
Heb je ideeën om Urby te verbeteren of uit te breiden, laat het ons weten! Door ons ideeën of suggesties over de app te sturen, geef je ons toestemming om deze te vermenigvuldigen, bij te werken, te kopiëren, aan te passen, te wissen, beschikbaar te maken en er gebruik van te maken, gratis, voor altijd, waar ook ter wereld, zonder dat wij verplicht zijn je hiervoor te betalen. Je belooft ook dat alles wat je ons toestuurt jouw eigen bezit is en dat je het niet van iemand anders gekopieerd hebt, of gebruikt hebt zonder hun toestemming.

Vragen
Als je vragen hebt over deze gebruiksvoorwaarden, neem dan contact met ons op info@urbycitytour.nl.