Versie: juni 2015

Wij van Urby CityTour vinden het erg belangrijk om open en eerlijk te zijn over hoe we omgaan met de gegevens die we via de Urby CityTour app en website (‘app’) verzamelen. Hieronder leggen we uit wie we zijn, welke gegevens we verzamelen en waarom en wie toegang tot die gegevens heeft. We hebben ons best gedaan alle belangrijke informatie hieronder op te nemen. Heb je toch nog vragen, neem gerust contact met ons op via info@urbycitytour.nl.

Urby CityTour verzamelt geen (persoons)gegevens van kinderen. Het is de bedoeling dat ouders of begeleiders de app downloaden en (eventueel) een account aanmaken. Samen met het kind kun je een teamnaam verzinnen. Het spel kun je daarna spelen met zoveel kinderen als je wilt, zonder dat je hun naam of andere persoonsgegevens hoeft in te voeren.

Wijzigingen
Als er veranderingen zijn in de manier waarop we gegevens verwerken, geven we dat aan door een nieuwe versie van onze privacyverklaring te publiceren. Je vindt deze in de app onder ‘Instellingen’ en op onze website (www.urbycitytour.nl). Als het om belangrijke veranderingen gaat, zullen we je dat per e-mail laten weten. Kijk dus regelmatig of onze privacyverklaring is aangepast.

Verantwoordelijke  
Urby CityTour is een handelsnaam van Studio Ruis (www.studio-ruis.nl, KvK nr. 56626843) die de verantwoordelijke is voor de gegevensverwerking via Urby CityTour. Urby CityTour verwerkt persoonsgegevens in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens. Ons meldingnummer bij het College Bescherming Persoonsgegevens is m1580282.

Persoonsgegevens
Urby CityTour is een app die kinderen (en hun ouders) mee naar buiten neemt om hun eigen of een nieuwe stad te ontdekken. Urby CityTour daagt ze onderweg uit met leuke, leerzame vragen en actieve opdrachten. Om deze dienst te leveren en de app op een prettige en leuke manier aan te kunnen bieden, verzamelt Urby CityTour bepaalde gegevens. Hieronder geven we aan welke gegevens dat zijn en wat we daarmee doen:

  • GPS en internetfunctie van je device: om te bepalen welke versie van de app we je aanbieden is het belangrijk om te weten of je device toegang heeft tot internet en GPS;
  • Type device: om te bepalen welke versie van de app we je aanbieden, maakt het uit of je een iPad of iPhone hebt;
  • Taal: om te kijken in welke taal we je de app aanbieden;
  • Log in: je kunt de app ook gebruiken als je niet bent ingelogd;
  • E-mailadres: dit is je inlognaam. We willen je graag af en toe een nieuwsbrief sturen. Als je dat liever niet wilt, kun je dat aangeven;
  • Wachtwoord: deze is natuurlijk supergeheim en moet je voorzichtig mee omgaan;
  • Naam: zodat we weten hoe we je kunnen noemen. Je kunt elke willekeurige naam kiezen die je wilt;
  • Woonplaats: om de app te kunnen verbeteren en nieuwe steden toe te kunnen voegen, willen we graag weten waar onze gebruikers vandaan komen;
  • Foto: je moet een foto toevoegen van je team. Als je een foto van je device wilt gebruiken, vraagt de app om toegang tot je camerarol. We slaan geen foto’s op;
  • Locatie: om te zien of je je op de route bevindt, of we je naar de route toe moeten navigeren en om te zien of je je op de plek bevindt waar een vraag of actie bij hoort;
  • Teamnaam: om deze toe te kunnen voegen aan de TopScores. Je kunt in de TopScores in de app en op de website zien op welke plek je team geëindigd is. We meten dat aan de hand van het gekozen niveau, de gelopen route en het behaalde aantal punten. Wil je liever niet in de TopScores terechtkomen, kies dan voor de optie ‘Later inloggen’ in het log in-menu. Je maakt dan wel een team aan, maar je behaalde score wordt dan niet bewaard. Je kunt echter je score dan niet met anderen delen via Facebook, Twitter, e-mail of sms.
  • Route en score: om de app te kunnen verbeteren willen we graag weten of de vragen niet te moeilijk zijn en welke route het populairst is;
  • Stopwatchfunctie: om een score te kunnen toekennen wanneer je een activiteit doet, moeten we meten hoelang ergens over wordt gedaan;
  • Logboek: om de app te kunnen verbeteren, willen we graag zien hoe de app gebruikt wordt en hoe vaak.

Vertrouwelijkheid
Urby CityTour gaat vertrouwelijk om met de gegevens die we verzamelen. We verkopen geen gegevens door.

Beveiliging
We nemen grondige technische en structurele maatregelen om persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of onjuist gebruik. Het versturen van persoonsgegevens via https-websites van Urby CityTour is beveiligd door codering met een digitaal certificaat. We slaan geen gegevens op. Alleen de medewerkers van Urby CityTour die daarvoor toestemming hebben, hebben toegang tot de servers en persoonsgegevens.

Overig
Als je je gegevens wilt bekijken, aanpassen of verwijderen, neem dan contact op met info@urbycitytour.nl. We bewaren je persoonsgegevens maximaal twee jaar. Daarna verwijderen we ze.

Vragen
Als je vragen hebt over deze privacyverklaring, neem dan contact met ons op via info@urbycitytour.nl.