Om er zeker van te zijn dat een Urby CityTour een groot succes wordt, geven wij je graag wat tips mee!

* Zorg ervoor dat je mobiel of tablet volledig is opgeladen voordat je met een route start. Neem eventueel een backup mee, een tweede mobiel of tablet waarop de app staat.

* Doe voorzichtig met je mobiel of tablet. Kinderen vinden het natuurlijk hartstikke leuk om hem tijdens de route vast te houden, maar je weet het: een ongeluk zit in een klein hoekje…

* Lees onze gebruiksvoorwaarden voor je op pad gaat. Je vindt ze in de app onder instellingen en op de website.

* Verken vooraf de route (gewoon thuis op je mobiel of tablet) zodat je weet welke (drukke) verkeerspunten je tegenkomt, waar er mogelijkheden zijn om te pauzeren, wat te eten en waar je een wc-break kunt organiseren. Urby geeft je hiervoor enkele tips d.m.v. de icoontjes op de kaart. Dit betekenen ze:

icon-vraag= vraag         icon-activiteit= actie                    icon-info= informatie        icon-highlight= highlight

icon-speelplaats= speeltuin  icon-restaurant= eten & drinken   icon-ijsje= cool things for kids icon-wc= wc

icon-architectuur= iets over architectuur                        icon-geschiedenis= geschiedenisweetje

* Ga je met een grote groep kinderen op pad? Zorg dan voor voldoende begeleiding.

* Neem met elkaar de belangrijkste verkeersregels door voordat je op pad gaat: lopen op het voetgangerspad, stoppen voor een rood stoplicht, enz.

* Spreek met elkaar ook andere regels af, zoals: niet te ver vooruit lopen, stoppen bij het einde van de straat of stoep, samen de vraag lezen en beantwoorden, enzovoort.

* Heb je twee devices en twee kinderen? Neem dan beide devices mee en maak op elk een Urby account aan. Dan kunnen beide kinderen een device vasthouden, een eigen team aanmaken en een eigen niveau kiezen. Of juist hetzelfde niveau en op die manier met elkaar de strijd aangaan. Geen ruzie, iedereen blij!

* Voor je op pad gaat verdeel je de rollen, bijvoorbeeld: de ouder/begeleider leest de vraag voor, de kinderen tikken om de beurt het juiste antwoord aan of bedienen om de beurt de stopwatch.

* Neem halverwege een lange pauze, bijvoorbeeld in een speeltuin waar je net een actie hebt gedaan. Je kunt dit thuis al inplannen door de route te bekijken en te letten op het icoontje met een voetbal of een voetje erin.

* Kinderfeestje? Maak het nog spannender door de groep in tweeën te splitsen met elk voldoende begeleiding. Ieder groepje heeft minimaal één device waarop de app is geïnstalleerd. Kies dezelfde route, maar ieder team gaat een andere kant op. Wie is het eerst weer op de plek waar jullie gestart zijn? En wie heeft de meeste punten?

Heb jij nog een tip? Die horen we graag, dus zet ‘m op de mail!