Wij van Urby CityTour willen er zeker van zijn dat je alles weet over onze leuke app! Daarom hebben we hier een lijstje met alle mogelijke vragen die je kunt hebben over Urby CityTour.

Hoe werkt Urby CityTour?
Heel simpel! Creëer een account, kies een route, stel samen met je kind een team op en kies een niveau voor de vragen. Ga naar een willekeurig punt op de route, druk op start en… lopen maar! Vragen en acties komen vanzelf op wanneer je de route volgt. Als je alle vragen en acties beantwoord of uitgevoerd hebt, moet je nog één uitdaging aangaan: een fotopuzzel. Daarna kun je je score delen met al je vrienden.

Wat is een CityZoomer?
Iedereen die een Urby CityTour aandurft! De kinderen, maar ook de ouders en begeleiders! Urby CityTours zijn uitdagend voor iedereen… 😉

Hoelang duurt een route?
Je hebt ongeveer 2 tot 2,5 uur nodig om een hele CityTour te voltooien, inclusief vragen beantwoorden, opdrachten uitvoeren en een welverdiende pauze.

Heb ik internet nodig als ik een CityTour wil doen?
Het is het handigst wanneer je een device gebruikt met internet. Als er een internetfunctie op je telefoon of tablet hebt, krijg je namelijk vanzelf een seintje wanneer je bij een vraag of actie-opdracht bent aangekomen. Ook zie je waar je bent op de route. Internet is dus wel heel handig! Toch kun je een Urby CityTour doen met een device zonder internet of GPS. Download dan vantevoren wanneer je wel internet hebt eerst de route. Ook moet je dan zelf steeds kijken op je tablet of telefoon of je bij een punt in de route bent aangekomen waar een vraag gesteld wordt. Klik de vraag of actie dan aan om hem te beantwoorden of uit te voeren.

Hoe weet ik wanneer er een vraag beantwoord moet worden?
Je krijgt een waarschuwing (een push notification) als je in de buurt bent gekomen van een vraag of actie. Op apparaten zonder internet en GPS: tik gewoon op de iconen wanneer je op een punt van een vraag of actie bent aangekomen. Je krijgt de uitdaging dan meteen te zien.

Kan ik thuis de route al verkennen?
Ja, en hier lees je hoe: kies de optie ‘later inloggen’, maak een (nep)team aan of kies een bestaand team. Daarna krijg je een melding dat je niet op de route bent, tik vervolgens op ‘bekijk route’ en je ziet precies alle details van de route, inclusief welke highlights je onderweg tegenkomt en waar er vragen gesteld worden of acties gedaan moeten worden. Je kunt de vragen en acties pas lezen zodra je je op de route bevindt.

Hoeveel kinderen kan ik meenemen op een Urby CityTour?
Zoveel kinderen als je zelf wilt! Let er wel op dat je voldoende begeleiding meeneemt als je met een grote groep kinderen op stap gaat. Je kunt ook met z’n tweetjes op pad gaan. Dan doe je bij de acties gewoon mee!

Wat is de minimum leeftijd van een CityZoomer?
We hebben ervoor gezorgd dat de app uitdagend genoeg is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Door zelf een moeilijkheidsniveau te kiezen, zorg je ervoor dat de vragen en acties precies bij jullie team passen.

Welk niveau moet ik kiezen?
Je kunt kiezen wat je wilt, maar we geven je graag een richtlijn. Niveau 1 is voor kinderen van 6 tot 7 jaar, niveau 2 van 8 tot 9 jaar en niveau 3 is voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Bestaat je team uit verschillende leeftijden? Kies dan de ‘mix’, dan krijg je van alles wat.

Kunnen kinderen alleen op een Urby CityTour?
Nee. Kinderen moeten altijd onder begeleiding met onze app op pad gaan. Lees voor je een Urby CityTour start onze gebruiksvoorwaarden en onze handige tips.

Oeps! Jouw vraag staat er toch niet bij? Laat het ons weten! We helpen je graag.